Verder gaan

Printherinnering.nl uit Dokkum. 
Er is een mogelijkheid om een tijdelijke grafmarkering met foto of afbeelding te plaatsen op de begraafplaats. Dit kan binnen een week gerealiseerd worden. Een mooi concept om de periode tussen het afscheid en het plaatsen van de gedenksteen op te vullen met een tijdelijke ‘grafzerk’. Zo krijgt u de tijd om rustig na te denken hoe u de uiteindelijke zerk verder in wilt vullen. Bekijk de website van Printherinnering.nl maar eens om ideeën op te doen.  
 
Na de begrafenis 
Na de uitvaart komt er een moment om een keuze te maken voor een gedenk- of gedachtenissteen. Er zijn meerdere opties, maar de eigenaar van de begraafplaats (vaak de kerk), of de begraafplaatsstichting van uw dorp of stad hebben hier wel regels voor opgesteld. Dus is het goed om te weten wat wel en niet mag. De steenhouwer heeft hier alle antwoorden op. Tegenwoordig worden er heel veel verschillende materialen gebruikt voor een zerk, zoals steen, hout, glas of cortenstaal.
 
Voor zowel stenen als urnen zijn veel mogelijkheden, dus laat u adviseren zonder eraan vast te zitten. We helpen u graag.  
 
Na de crematie 
Wist u dat na een crematie de urn ook begraven kan worden? Steeds meer begraafplaatsen bieden deze mogelijkheid aan, ook in kleinere dorpen. Daarnaast is het laten maken van een assieraad een optie. Denk aan een ring met daarin wat as, of een hanger aan een ketting. Glaswerk met daarin wat as kan ook, zoals bijvoorbeeld een vaas. Een sier-urn laten maken is natuurlijk ook een optie, net als het uitstrooien van de as met bijvoorbeeld een strooikoker.  
 
Nazorg is er voor iedereen 
 We weten het allemaal, er komt een moment dat iedereen zich alweer richt op de dagelijkse dingen en u bent nog druk bezig alles weer een beetje op een rij te krijgen … En dan komt de post en worden er vragen gesteld hoe het verder moet met dit en dat. Of, “Wanneer komt u langs voor …”. Ook het beantwoorden van deze vragen kunnen wij vrijblijvend voor u regelen. U krijgt dan eerst een adviesgesprek over wat er allemaal gedaan moet worden en wat u kunt verwachten. Wij zorgen voor goede begeleiding, ook achteraf als u dat wilt. U blijft zelf de baas over uw eigen papieren, maar een ander regelt het voor u. Op de site van nabestaandenzorg.nl of i-executeur.nl vindt u al veel antwoorden. 
 
Bij een passend afscheid hoort ook een goed slot, vertrouwd en persoonlijk.